wtorek, 8 sierpnia 2017

Filet zapiekany z pieczarkami, pomidorami i serem

Pierwszą częścią obiadu było puree, jego główną częścią jest filet z kuraka (chyba to moje ulubione mięcho), zapiekany.

Do szczęścia potrzebujemy:

  • 2 Spore piersi z kurczaka
  • około 300g pieczarek
  • mała kostka sera
  • kilka suszonych pomidorów
  • dużo ulubionych przypraw

Pieczarki podsmażamy (najlepiej na maśle), odstawiamy do wystygnięcia,
filety oczyszczamy (u mnie koty Lubią To), nacinamy, układamy na niej wystudzone pieczarki,pokrojone pomidory i ser, "zamykamy fileta" całość solimy, pieprzymy i doprawiamy tym co lubimy. Kolejny krok umieszczenie przygotowanych piersi w naczyniu żaroodpornym, posypanie reszta pieczarek i serem,zapiekamy w około 160-200 stopniach sam nie wiem ile bo kuchenkę mam dość leciwą, przez około 30-40 minut.
podajemy pokrojona w plasterki z dodatkiem puree .
Smacznego






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz