wtorek, 8 sierpnia 2017

Puree z groszku i marchwi

Serwus, dawno nic tu nie było, bo właściwie nic nie gotowałem a to co przyrządziłem to na fb ( https://www.facebook.com/robolwkuchni/ )pokazałem.

Wczoraj naszło mnie na puree, tym razem padło na Groszkowo-marchwiowe.
Do tego filet faszerowany pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem,
powiem krótko mniam!!


Przepis jest dość banalny:

  • Trochę groszku (ja miałem mrożony ale może być też puszki)
  • takie samo trochę mieszanki marchew groszek,
  • 2 ziemniaki 
  • Mały kawałek masła taki luksusowy dodatek)
  • Ciepłe mleko
  • sok z cytryny, cynamon, gałka muszkatołowa, sól i pieprz
Ziemniaki gotujemy, groszki i marchew podgotowujemy (tylko nie za długo bo stracą kolor),
wszystkie składniki razem blendujemy, dodajemy przyprawy, masło i mleko, niestety samym blenderem nie uzyskamy kremowej konsystencji wiec by było idealnie przecieramy przez sitko.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz